Израелският премиер Бенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949

...
Израелският премиер Бенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949
Коментари Харесай

Бенямин Нетаняху: Израелците ще се бият с нокти, ако трябва

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху  Бенямин Нетаняху Бенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 година в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и даде знак, че не приема изявлението на американския президент Джо Байдън за прекъсване на американската оръжейна помощ за Израел при положение на нахлуване против град Рафах в линията Газа, оповестява Българска телеграфна агенция

„ Както към този момент споделих, ще се бием с нокти, в случай че би трябвало “, съобщи във видеообръщение израелският министър председател. „ Но разполагаме с доста повече средства от ноктите си и със силата на духа ни, благодарение на Бог, ние дружно ще победим “, добави Нетаняху. 

Междувременно почитан израелски чиновник сподели, че следващият кръг от договарянията за прекъсване на огъня в Газа, които се водят в Кайро, е завършил, откакто страната му е изразила пред медиаторите в консултациите сдържаност към предлагането на палестинската формация „ Хамас “ за освобождение на държаните от нея заложници. 

Израелската делегация се връща от египетската столица и Израел ще продължи интервенцията си в Рафах и други елементи на Газа по проект, добави израелският представител. 

Джо Байдън не има вяра, че една огромна интервенция на израелските сили в Рафах ще докара до прогрес към унищожаването на „ Хамас “, съобщи през днешния ден представителят на Белия дом Джон Кърби.

Той уточни, че палестинската ислямистка формация е подложена на забележителен напън от израелска страна. Сега има по-добри способи да се преследват управителните структури на „ Хамас “, които към момента не са премахнати, от предприемането на интервенция, създаваща забележителен риск за цивилните, добави представителят на Белия дом. 

„ Твърдението, че по някакъв метод се отдръпваме от Израел, или че не желаеме да му помогнем да победи „ Хамас “ просто не дава отговор на истината “, акцентира Кърби.  

„ Все още имаме вяра, че има път напред, само че той ще изисква демонстрация на водачество и от двете страни. И на двете страни ще им би трябвало малко честен кураж, с цел да могат най-накрая да седнат на масата и да сключат съглашение “, добави представителят на Белия дом. 

По думите му Съединени американски щати и Израел не престават да разискват други възможности ни на плануваната огромна сухопътна интервенция в Рафах и изрази вяра, че израелските сили няма да нападат града. 

Говорителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Матю Милър сподели, че съгласно Вашингтон огромна една военна интервенция в Рафах би отслабила позицията на Израел в договарянията с „ Хамас “ за  освобождаване на заложници. 

Той добави, че държавните управления на Съединени американски щати и Израел не престават да работят по промени на предлагането за преустановяване на огъня, показано от „ Хамас “ и за формулиране на финален текста на съглашението. Тази работа е „ извънредно сложна ", уточни Милър.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР